Cyma USP - CM.125

Átnézés és liposítás

dsc_1903.JPG

AEP (automatic electric pistol). Biztosan mindenki találkozott már vele, vagy hallott róla, az AEG karabélyok mintájára tervezett másodlagos csoda, ami a téli játékokon is gond nélkül üzemel - jómagam azért preferálom őket mert gázos társaikhoz képest igénytelenek, ellenben gyengébbek, pro és kontra, meg persze a fenntartása is olcsóbb ha ez szempont. A következő fegyver korábban kapott li-po akksit, de fetet nem, így most arra is sor kerül, valamint a belsőségek kerülnek átnézésre.

dsc_1911.JPGA gearbox ugyanaz mint a glock esetében, a hopupkamra sem különbözik sokban, tárcsás állíthatóságú, a cső viszont hosszabb egy kicsit, valamint a hopupgumi elfordulását meggátló "marás" a cső tetején kapott helyet. dsc_1912.JPGdsc_1913.JPGA hopuphatás - már amennyi egy AEP-nek van - megfelelő, nem kell gumit cserélni, de takarítás után a külső része kap egy kis szilikonzsírt, ez nem csak az összeszerelést könnyíti, de a gumi is tovább marad a szolgálatunkban ha erre odafigyelünk, más fegyverekben is legalább fél évente érdemes ugyanezt elvégezni, de akár gyakrabban is.
A lenyomó fröccsöntött műanyag, kialakítása a nagyobb pontosság elérése miatt ilyen - gyári állapotában is meglepően jól teszi a dolgát.dsc_1914.JPG

Hopup megvolt, jöhet a Gearbox:
dsc_1919.JPGfrabz-zld-ufo-takony-zld-ufo-takony-midnentt-5f6d97.jpg
Sok tennivaló nincs, takarítás, aztán hézagolás, kenés. Tömítéseket lehet cserélni, de itt most nem volt indokolt sehol sem.dsc_1924.JPGViszont a dugattyúfej annyira passzosan tartotta az O gyűrűt hogy az felhúzáskor is visszafogta a rendszert - szívta vissza a levegőt, ez a sorozatnál okozott problémát a tűzgyorsaságnál. dsc_1928.JPGAz egészet egy hézagolóalátét megoldotta, de ekkor jött az a probléma hogy a fogaskerék már nem tudott belekapni a dugattyúba. Az eredmény kapásból elakadás lenne, de ezt a szokásos második fog rövidebbre vételével lehetett orvosolni. dsc_1931.JPG

Összeszerelés, majd FET beépítése a következő. dsc_1933.JPGdsc_1940.JPGSzűkszavúan a glock társával szemben annyi hátránya van hogy nehéz hozzá tárat találni, de nem lehetetlen feladat. Anyaghasználatilag tökéletes, a fegyverben bőven van hely fet-nek és lipo-nak. Teszi a dolgát télen-nyáron. Végül pedig egy jól üzemelő, gyors reagálású, nagy tűgyorsaságú AEP, és egy boldog tulaj - őt ne keressétek a videón ;)